Spelvärlden revolutioneras med OnLive

Nyligen presenterades nästa generations spelsystem, "OnLive". OnLive är ett helt unikt system där man istället för att köpa en konsoll (eller flera?) eller en dator så prenumerar man på en tjänst som låter en använda superdatorer från andra sidan jordklotet som via internet strömmar allt ens spelande i realtid. Med andra ord är allt du själv har en liten låda som tar emot bild och ljud och skickar information om vad du gör med din handkontroll. Själva spelen och allt annat körs av datorer någon helt annanstans som strömmar bild och ljud till dig via internet. På så vis kommer man aldrig behöva uppgradera sin dator eller köpa nya konsoller. Man behöver inte heller bekymra sig om att installera spel eller uppgradera dem och liknande. Allt tas om hand av företaget.

Beroende på vilken internethastighet du har får man olika kvalitéer av film och spel. Dock säger företaget att det räcker med 1,5 MBit för 720p och 5 MBit för 1080p. Spelen köper man på deras server för ett hittills okänt pris. När man klickat på köp tar det så lång tid att starta spelet som det tar en att trycka på "play"-knappen. Allt man gör händer direkt och man behöver aldrig ladda ner något då allt körs på deras serverdatorer långt borta. Man ska även kunna "hyra" spel och filmer. Som sagt så betalar man för en prenumeration dock, men detta tycker jag verkar som en rimlig sak att göra med tanke på alla pengar man sparar på att uppgradera sin dator/spelkonsoll med jämna mellanrum.


Bild: Principen för hur Onlive är uppbyggt och ska fungera.

Förutom spel och film promotar företaget starkt utvecklingen av community-verktyg som personliga visningsbilder, avatarer och liknande. Dessutom kan du alltid se vad dina vänner håller på med just nu med ett, vad det verkar som i alla fall, snyggt och överskådligt system. Om det händer något coolt när man spelar kan man aktivera en "spela in"-funktion som sparar det du gjorde de senaste 15 sekunderna till en videofil som du sedan kan lägga upp och visa kompisar och resterande spelare världen över.

Allt det här låter nästan för bra för att vara sant. Och hur bra det egentligen blir får vi se under vintern 2009. Men en sak är säker - om det här fungerar kommer det att skriva om hela spelhistorien.


Bild: Så här ser själva skönheten ut. Den lilla dosan är stor som en kortask och är allt som behövs tillsammans med prenumerationen för att få tillgång till OnLive-världen. Kontrollen som följer med ser snygg ut men är inget måste då boxen stöder i princip vilken USB-kontroll som helst (troligtvis även mus och tangentbord).

Mer fakta finns på t.ex: http://www.gamespot.com/features/6206623/index.html

Kommentarer
Postat av: Anonym

ojdå, det vekar ju bra :D

2009-04-08 @ 21:37:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0