Lomma beach 2009

Under söndagens fantastiska väder kom Therese på idéen att cykla till Lomma och spendera några sköna timmar på stranden. Jag har aldrig varit i varken Bjärred eller Lomma och kan så här i efterhand inte riktigt  förstå varför.

Cykelturen dit är uppfriskande om inte helt utan problem. En stund befinner vi oss mitt i en rondell med bilar tutandes på oss från alla håll. Lite halvt skämmandes lyckas vi leda våra cyklar tvärs över hela rondellen till en annan väg. Vi skyller på Lunds "fantastiska" logik gällandes dess cykelvägar.


Bild: Rondellen i bakgrunden av Tessy. Kullen man ser i mitten av rondellen blev vi tvugna att korsa med bilar cirkulerandes kring oss. Måttligt pinsamt.

Väl framme i Lomma möts vi av den perfekta stranden. Så perfekt så vi knappt tror att det är sant. Strålande solsken (visst det hade det varit överallt, men det låter bättre), kritvit silkeslen sand och ett gnistrande hav. Det kändes som att vara i utlandet på någon semesterort. Nä, till och med bättre faktiskt! Vi lägger vår filt några meter från havet och slänger oss ner för, under den tryckande solen, ömsomt ligga och prata och ömsomt bara jäsa i solen.


Bild: Sandstranden på väg mot havet från cykelparkeringen. Sanden var helt fantastisk!

Vi tar oss till och med ut i vattnet och kan därmed stolt säga att vi "badat" i maj. Då det dock är så långgrunt att jag tvivlar att jag blivit blöt bakom öronen ens om jag legat ner nöjer vi oss med att bara doppa fötterna och beger oss sedan in igen.


Bild: Badat i maj! Så det så! Blekfis för tillfället - men jobbar åtminstone på det. ;)


Bild: ...även om det inte är så djupt precis.

När vi känner oss färdigbrända hoppar vi upp på cyklarna, tar en liten omväg för att kolla in hamnen och trampar sedan på hemåt - denna gång noga med att ta en annan väg så vi inte hamnar i rondellen igen.


Bild: Utsikt över stranden "från" havet.

Till Lomma kommer vi absolut åka för att sola och bada igen!

Kommentarer
Postat av: Victor

Verkar ha varit en nice dag! :D

Doppa fötterna räknas dock inte btw ;)

2009-06-03 @ 18:26:16
Postat av: Jonteponte

Det ser ju verkligen fint ut! Håller med Victor, doppa fötterna räknas inte, btw har jag själv badat redan tre gånger :D

2009-06-03 @ 18:54:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0