Neurologistatusprov

Istället för en stor praktisk examen i slutet på terminen har man under Termin 9 utspridda praktiska småexaminationer. Detta gör att man slipper en stor del av stressen mot slutet av terminen (då vi under termin 8 hade en praktisk OSCE-tentamen) i utbyte mot lite småstress under hela terminen. Fair deal enligt mig. Den skriftliga tentan kommer man dock fortfarande inte ifrån.

I alla fall. Idag hade jag en av dessa praktiska examinationer som idag var ett statusprov på neurologisk undersökning, så kallad "Rutinnervstatus". Arne, vår ansvarige under neurologidelen, är en väldigt trevlig och grymt pedagogisk person. Han förgyller synnerligen våra föreläsningar och fallundervisningar. Men han är däremot extremt petig och verkar ha lite problem att tänka utanför sina ramar - out of the box. Det har redan gått rykten om att han kuggar till höger och vänster under dessa statusprov för saker som att man inte använder den formuleringen han vill eller att man missar en av de 20-30 saker man testar.

Så det var inte helt kolugn man tog hissen till elfte våningen under eftermiddagen. Men allt gick bra, faktiskt riktigt bra. Det känns faktiskt som att man kan neurologiundersökningen bättre än vad man kunnat hoppas på. Allt flöt på smidigt och Arne verkade nöjd. Jag var inte heller ensam under provet utan bland annat Therese gjorde provet samtidigt som mig och vi fick turas om att undersöka patienten inför en nöjd Arne.

Allt gott och nu kan man slappna av lite. Gör inte saken sämre att man enbart har 1 timmes föreläsning imorgon, och den börjar 13:00.

Kommentarer
Postat av: Godfather

Hej Långe Man

För andra gången, då Resesdagboken jä-s med mig.

Titta på "Den Engelske Kirurgen", med Therese o kom tebaks.

Livet e ett "Helvete", men man kan jobba innanför ramarna o köra hårt.

Ni förfaller ha tid "över", gör något nyttigt - vilket inte inkluderar kortspel! Det finns bostadslösa i Malmö, o många andra ställe, som kan tänskas ha behov o ge Er NYTTA!

Ha dé

2009-02-05 @ 20:53:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0