Blä på massivt tentaplugg

Att tentaplugga är aldrig kul, men man har blivit rätt van med åren. Att däremot inte få ens en vecka att tentaplugga på utan istället få bara en enda ledig dag innan tentan är riktigt kasst. Det är inte bara väldigt stressande utan det är faktiskt under just tentapluggtiden som mycket av det man läst under terminen "sätter sig på plats". Det är då man knyter ihop alla lösa ändar och får en helheltsbild som förhoppningsvis stannar ett längre tag.

Det mesta vi läst denna termin vill jag komma ihåg, både då det varit en bra termin samt då allt är väldigt aktuellt ur ett underläkar/AT-läkarperspektiv. Neurologi tar upp mycket av det som är livsfarligt och måste snabbt till röntgenundersökning eller behandling samt de sjukdomar som är svåra att känna igen, som ALS (Amytrofisk Lateral Skleros) eller MS (Multipel Skleros). Öron-Näsa-Hals och Ögon handlar om de vanliga sjukdomarna, de man träffar på ute på vårdcentraler eller på akutmottagningen samt sånt som folk klassiskt frågar en om man behöver söka läkarvård för. Där handlar det mer om att själv undersöka och behandla samt skilja ut de få med allvarliga sjukdomar som behöver remiss till specialist. Psykiatrin innehåller sjukdomar som man lätt förbiser eller rent utav blundar för om man inte känner till och aktivt uppmärksammar dem. Dessutom är det otroligt vanliga sjukdomar med bl.a. depression och olika ångestsyndrom.

För min egen kunskaps och psykes skull tycker jag det är synd att man inte får längre inläsningsperiod inför denna tenta. Istället har kvällarna de senaste veckorna helt gått åt och man är minst sagt slutkörd nu. Nu när det verkligen gäller...

Men det är bara att bita samman. För det är bara tre-fyra dagar kvar tills kursen är över och man kan ta det lite lugnt igen. Nu gäller det snart bara att bestämma sig för hur man ska fira att tentan är avklarad - restaurang, bio, kakor eller köpa sig något roligt. Hmm... ja det blir bra.


Bild: Framsidan från tentan från Höstterminen 2008, alltså den senaste tentan som skrevs.

Kommentarer
Postat av: Godfather

Hej Långe Man

Kul o se at Ni fått nå´t att göra till sommaren, kanske jag svänger in med mina problem på väg till en avkopplande semester söderut!

Dagen har spenderats med att titta på ett gäng byggare gräva upp "min" 130kV-kabel (tog 4,5 mån att förlägga), utan att ge fysiska skador vid grävning. Allt gick bra, hoppas nu bara att Miljö Malmö accepterar diesel´n som återstår o får stanna i mark. Roligt, nästan jämt!

Övningskörning pågår fortsatt, se upp!

Kollegan är varslad, mina systrar(servar bilar o bygg) lever farligt o livet går vidare, se upp för verkligheten - livet kan va grymt!

Ha dé i värmen o hälsa gänget, Godfather

2009-04-25 @ 18:44:59
Postat av: sandra

Förlåt, kom på att jag precis har använt mig av en bild som ja tror att du tagit på lund, Dock har jag länkat till dig. Hoppas det är OK?! Om inte tar jag bort den säg bara till=)

2009-04-27 @ 14:16:39
URL: http://sandrags.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0