Smärtföreläsningar till leda

Under hela den kliniska delen av läkarutbildningen, vilket är termin 6-11 och som innebär att man är ute på sjukhuset större delen av tiden, har vi fredagen av satt till föreläsningar. Ofta har dessa varit med varierande kvalité och inte allt för sällan känns det som att de har 8 timmar på fredagen till sitt förfogande och därför "måste" dom fylla ut alla 8 timmar.

Idag var inget undantag. Vissa av föreläsningarna var kanon. Den första fick en nästan att gråta en skvätt när man insåg att man äntligen lyckas lära sig lite om vilka opioider (morfin-liknande läkemedel) och vilka andra värktabletter man ska använda vid vilken situation. Andra fick en att gråta av andra orsaker... Inte minst placebo-föreläsningen som faktiskt tävlar om att vara en av de absolut innehållsvärdelösaste föreläsningarna under hela utbildningen.

Så kort och gott var det en klassisk fredag som innehåller både bra och dåliga föreläsningar. Oftast tycker man dock att de kunde halverat tiden man är på föreläsningar och istället gjort alla matnyttiga. Att läsa själv i böckerna är inte dåligt precis så man vill gärna ha tid till det också. Men man är ofta rädd att gå miste om något fint på en föreläsning som man kanske inte skulle förstå eller uppmärksamma i böckerna. Så därför kommer jag sitta där igen nästa fredag och be för att få åtminstone ett par bra föreläsningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0