Ett finger upp i baken är inte så farligt som det låter...

...i alla fall så länge det inte är på en själv. ;)

Gjorde min första rektalpalpation idag! Alltså att man sticker upp ett finger i ändtarmen för att känna efter tumörer, hemorrojder, förstorad prostata och annat gott. Möjligtvis blir man nog ganska mindre känsliga för sådana här saker under utbildningens gång men jag tyckte inte det var farligt alls. Rent utav spännande!

Och för er som tyckar att man nog är lite knäpp som tycker det är spännande att köra upp ett finger där bak på en annan person, så borde ni vara glada att någon vill göra det åt er. För annars får ni ju göra det själv när det behövs. ;)


Bild: Hittade en pedagogisk bild på hur man kan palpera (känna) prostatan genom rektalpalpation. (Bilden tagen från Aftonbladets hemsida, okänd illustratör.)

Kommentarer
Postat av: Godfather

Hej Långe Man

Jovisst e det så att vi alla har våra böjelser, men?

Risken med innevarande ålder är väl att jag i en inte allt för avlägsen framtid kommer att utsättas för det, ser inte direkt fram mot det!

Kul att du trivs!

Ha dé

2008-10-08 @ 11:21:18
Postat av: Pada-chan

Nej, det är inte lätt att komma undan en rektalpalpation här i livet faktiskt. Men man kan ju hoppas att man slipper, eller försöka tänka att det faktiskt inte är så farligt. Ett finger känns ändå rätt okej om man jämför med ett koloskop som är 50 cm långt. :)

2008-10-09 @ 17:32:28
URL: http://padachan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0