Japaner röker, mycket - men organiserat

Många japaner röker. Riktigt många faktiskt. Har inte hittat några purfärska siffror men WHO:s undersökning 2002 visar att över hälften av männen röker. Bara lite över 10 % av kvinnorna röker men ökningen till de 10 %:en har gått snabbt.

Så många japaner röker och nästan överallt finns det cigarettautomater precis som läskautomaterna. Men det är faktiskt väldigt sällan man ser japaner röka ute på gatan ändå. Detta för att det faktiskt är förbjudet att röka på gatan förutom inom särskilda "rökområden", precis som rökrutor fast mycket större. I dessa rökrutor står varje morgon ett femtiotal personer och blossar på så att man går som genom en smog för att ta sig förbi. Men det kan jag faktiskt stå ut med när man sen slipper röken genom resten av Tokyo.

På restauranger finns det fortfarande ingen lag mot rökning men enligt studenterna så är det väldigt dålig stil att röka där så ingen gör det typ. Utom vissa restauranger där det lite hör till - men dom kan man hålla sig borta från.

Summa summarum: Tummen upp till rökrutor! Och tummen ner till att så många fortfarande röker!

Kommentarer
Postat av: Godfather

Hej Långe Man

Jag förmodar att den stackars japanske mannen, liksom i svea rike, står på balkongen o drar sitt bloss, eftersom tanten i familjen har sagt att så skall det vara! Det är säkert miljöriktigt!

O vem vill kommentera tantens vilja?!

Ha dé

2008-07-09 @ 19:50:56
Postat av: Frida

Hej Patrik!



Vilken fin blogg du har och vad spännande Japan verkar. Det måste kännas helt overkligt att vara där så länge (och inte bara som semester). Maten sär verkligen intressant ut, smakar den lika bra som de ser ut?



Houyou Frida

Postat av: Pada-chan

Tack så mycket Frida! Att just vara här lite på "inte bara semester" gör det verkligen fantastiskt. Man kommer så mycket närmre det riktiga japanska livet. Och maten är fantastisk - inte mycket jag ätit som inte är gott (undantag sötsakerna, buhu).



Mannens liv har varit en ständig plåga genom historien Conny. Det är inte lätt att vara det medgörliga könet. Men rökningen passar bäst utomhus, om alls. Men du lider juh varken av rökning eller tant som klagar på dig så du är väl nöjd? :)

2008-07-10 @ 15:38:37
URL: http://padachan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0