iPhone - en mänsklig rättighet?

Hypen var enorm och mottagandet var gigantiskt. iPhone var en succé när den kom, det är inget tvivel om den saken. Sony Ericssion och Nokia spottar ur sig mer mobiler än en kamel spottar ur sig saliv och ändå överträffas de av Apple som släpper sin första mobiltelefon. Visst var inte Apple några nybörjare på bärbara enheter för musik och videouppspelning, men telefoni var för dem något nytt och ändå gör de det med bravur.

Jag har nu haft min iPhone sedan den släpptes i Sverige förra sommaren, alltså snart ett år. Nästan dagligen hittar jag nya saker, funktioner och program i iPhonen som förgyller mitt liv. Det kan vara simpla saker som att automatiskt ansluta till WiFi-nät vilket gör att den tar emot mina mail när jag är ute och går på stan och stöter på ett upplåst WiFi. Det kan vara praktiska saker som när man inser att två klick på svarsknappen på handsfreen hoppar till nästa låt när man lyssnar på musik och tre tryck tar en till föregående låt. Det kan vara när Skånetrafiken släpper sitt program till iPhonen som är extremt lättanvänd, snygg och hundra gånger smidigare än deras hemsida. Man kan säga att jag ständigt blir så överraskad att jag inte längre blir överraskad - kan tyckas motsägelsefullt men så är det.

Man kan höra många säga "visst, visst den är cool och häftig men jag vill främst ha en bra telefon". Men vad som gör mig nästan tårögd är just hur bra telefon-delen i iPhonen är. Kontakter, favoritnummer, senaste missade samtal och sms - allt bara fungerar så som man vill att det ska fungera samtidigt som det är snyggt och lättöverskådligt. Jag skulle inte ens kunna tänka mig att byta tillbaka till en Nokia eller Sony Ericsson längre.

Att ha en iPhone borde vara en mänsklig rättighet - det tycker jag i alla fall. ;)



Kommentarer
Postat av: Richard Petersson

Yes! Äntligen en bra Skånetrafiken-app. Tack för tipset. :)

2009-04-17 @ 09:44:31
URL: http://verklighetsbilder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0